Mijn naam is Chen, en ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik heet u van harte welkom in mijn acupunctuurpraktijk!

Aviv Care Acupunctuurpraktijk maak deel uit van De Praktijk, het centrum voor bewegen en gezondeheid in Driebergen.

Niets is voor niets, een cliché of toch niet?! Na de bevalling van mijn eerste kind is er bij mij een bewustwording op gang gekomen over het belang van voeding, beweging en evenwicht tussen lichaam en geest. Maar belangrijker nog, het heeft iets in me losgemaakt. De zoektocht naar welzijn mocht beginnen.

Ik ben in aanraking gekomen met de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM) en met name de acupunctuur. Een nieuwe wereld is voor mij opengegaan. Een wereld waar niet de klacht maar de méns centraal staat. De mens als geheel, als unieke persoon.

De 3-jarige studie Traditionele Chinese Geneeskunde alsmede een westerse medische basisopleiding heb ik met succes (en veel plezier) afgerond. Beide opleidingen heb ik genoten bij de Academie Qing Bai waarna ik als zelfstandige acupuncturist ben gestart. Gedreven door mijn passie volg ik regelmatig nascholingen om mijn kennis te verdiepen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Inmiddels zijn mijn beide lieve kinderen (jong)volwassen en geniet ik van mooie en kleine dingen van het leven. Ik dompel mij graag onder in de schoonheid van de natuur in ons prachtige Nederland tijdens urenlange wandelingen. In mijn creatieve buien schilder ik en muziek is naast acupunctuur mijn grote passie. Ik heb geleerd dat genieten zó belangrijk is, juist ook om met de lastige momenten in ons leven om te kunnen gaan.

Mijn werkwijze

Tijdens het eerste consult – het intakegesprek – zal ik met u uitgebreid uw klachten bespreken. Mogelijk heeft u al schriftelijk de nodige informatie verstrekt. Die informatie heb ik gelezen als u bij mij komt en kan tot een verdieping in het gesprek leiden. 

Aan de hand van ons gesprek zal ik een diagnose stellen en bepaal ik welke behandeling ik ga uitvoeren. Het behandelplan bespreek ik met u. De behandeling bestaat voornamelijk uit het plaatsen van acupunctuurnaalden. Het plaatsen van de naaldjes wordt over het algemeen niet als vervelend ervaren. Wanneer het naaldje op het juiste punt is aangebracht en precies op de goede diepte zit, wordt het Qi gevoel opgewekt dat zich kan uiten als een tintelend gevoel. Afhankelijk van de klacht zal de behandeling 30 tot 45 minuten duren. Gedurende deze periode ligt u ontspannen op het behandelbed. Ik vind het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en werk daarom in een rustige en prettige setting. Mijn ervaring is dan ook dat mensen met een ontspannen gevoel de praktijk verlaten.

Mijn afspraken met u plan ik ruim in, zodat er genoeg tijd is om u de individuele aandacht te geven die u verdient. Het is mijn doelstelling u met zo weinig mogelijk behandelingen te helpen uw klachten te verhelpen danwel te verminderen.